Vijesti

Načelnik Osman Ćatić upriličio prijem za ratne komandante konjičkih brigada

U povodu Dana konjičkih brigada načelnik Općine Konjic Osman Ćatić danas je nakon polaganja cvijeća na Centralnom spomen obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović, upriličio prijem za ratne komandante konjičkih brigada.

– Želimo da kroz aktivnosti kulture sjećanja odamo počast svima koji su u vrijeme sudbonosnih dana odbrane Republike Bosne i Hercegovine dali svoj doprinos i svojim djelovanjem učinili da ovaj grad, općina, naša domovina Bosna i Hercegovina, kao i njeni stanovnici žive i rade u miru, stvarajući uslove za bolji život na ovom području – kazao je načelnik Ćatić čestitajući ratnim komandantima Dan konjičkih brigada.

– Drago mi je što nas nisu zaboravili i što su nam ukazali čast da ovaj dan obilježimo zajedno, družimo se, razgovaramo o vremenu odbrane Bosne i Hercegovine tokom agresije, ali i o aktuelnom stanju u našoj zemlji – kazao je jedan od ratnih komandanata konjičkih brigada Fikret Nišić, koji se zahvalio na prijemu naglašavajući značaj edukacije mladih i razvijanja osjećaja patriotizma prema zemlji u kojoj žive, za čiju su slobodu brojni Konjičani dali svoje živote.

– Raduje me svaki susret sa mojim saborcima, mojim hrabrim Konjičanima. Drago mi je što sam pozvan na obilježavanje Dana konjičkih brigada i što je općinski načelnik družeći se danas s nama, pokazao da cijeni sve ono što smo činili u ratu za našu Bosnu i Hercegovinu, a danas činimo u miru svako na svoj način, za što mu se iskreno zahvaljujemo – kazao je ratni komandant jedne od konjičkih brigada Nezim Halilović.